Opleiding DIP Coach afgerond

Dit jaar heb ik de opleiding tot “Duurzaam Inzetbaar Potentieel” Coach aan de HAN/Knovium gevolgd en succesvol afgerond. Aan de hand van een flinke boekenlijst, wekelijkse check-ins met de docent en vele oefengesprekken waarbij je met video op je eigen handelen terugkijkt heb ik de opleiding met succes doorlopen en ik ben nu dus niet alleen verpleegkundige en sociotherapeut… Maar dus ook DIP Coach.

Tijdens de opleiding heb ik geleerd hoe ik de “Business Model Canvas” kan toepassen op mijzelf en op een ander persoon; de zogeheten Business Model You. Aan de hand van deze methodiek kun je iemands (verborgen) competenties en netwerk inzichtelijk krijgen. Ook heb ik aanvullende manieren geleerd om trends te ontdekken in iemands carrière en weet ik welke vragen en begeleiding kunnen leiden tot iemands Ikigai. Door al het geleerde toe te passen op mijzelf heb ik glashelder gekregen waar mijn kracht en werkgeluk ligt en nu ben ik dus opgeleid en getraind om dit aan te bieden aan anderen.

Deze opleiding werd mogelijk gemaakt door het OranjeFonds. Zij stelden een opleidingsbudget ter beschikking zodat ik, als projectleider van Stichting Tiel Tip Top, mijzelf en mijn collega Sander van Vliet (programmaleider) kon opleiden tot coaches. Onze kennis en kunde gaat niet alleen onze Sociale Werkgroep verderhelpen. Het doel is dat we straks ook aan derden partijen begeleidingstrajecten gaan aanbieden. Enkele van onze partners/klanten zijn: Werkzaak Rivierenland, Jeugdreclassering Gelderland en Raad van de Kinderbescherming.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *