Project Buurtbakken krijgt vervolg in Tiel-West

Na bijna vijf jaren krijgt mijn eerste project “Buurtbakken” in de Tielse Bloemenbuurt dan eindelijk een vervolg. Voor de Gemeente Tiel schreef ik een verbeterd prullenbakkenplan voor de schoolrijke omgeving. Met vier vestigingen van het Lingecollege en daarbij meerdere basisscholen zien we veel zwerfafval op de zogeheten snoeproutes. Door opvallende prullenbakken meer strategisch te plaatsen vangen we veel van het afval al af voordat het gaat rondzwerven.

In de periode 2016-2018 ontwikkelde ik een pilot (burgerinitiatief) die het mogelijk maakte om extra prullenbakken te krijgen langs een school voor het voortgezet onderwijs. Op deze manier heb ik weten aan te tonen dat mijn aanpak werkt. Hierop schreef ik in 2018-2019 opnieuw een prullenbakkenplan; ditmaal voor de Binnenstad van de gemeente Tiel. Credits of verdiensten hiervoor heb ik nooit verkregen, maar ik ben reuze trots op de resulaten die bijdragen aan mijn impact voor een schoner en socialer Tiel.

Wethouder Frank Groen onthult “mijn” Flipje prullenbakken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *