Opening Weggeefwinkel Ingen e.o.

(v.l.n.r. wethouder Neven uit Buren, Sigrid van Niacet, Oriana van Stg. InNature) Cheque uitreiking tijdens opening Weggeefwinkel Ingen e.o.

Ruim een jaar geleden kreeg ik een telefoontje van Oriana: “ik verzorg gratis maaltijden voor mensen die dak- en thuisloos zijn in Tiel”. Ze had via een gezamenlijke kennis vernomen dat ik de weg wist in het maatschappelijke veld en ze overspoelde me met haar enthousiastme. Nadat ik Oriana met een aantal gerichte adviezen op pad had gestuurd om zich in het sociale domein te gaan opganiseren werd ik ca. een half jaar later opnieuw gebeld: “ik heb alles gedaan wat je had gezegd en heb mooie resultaten geboekt”. En dát bleek! Tegen de geringste kostprijs draait Oriana haar project(en) om armoede te bestrijden en om voedselzekerheid te realiseren voor mensen die dit zelf niet (meer) kunnen.

Het werd een feit: “ik ben fan van Oriana!” Met haar unieke formule behaald zij de hoogst mogelijke maaltijdrealisatie per vierkante euro, de zogehete: nom/€²-ratio. Echter gaan elke minuut en euro die Oriana te besteden heeft in haar projecten zitten en op 5 september opende ze zelfs een “Weggeefwinkel” achter haar woning in Ingen. Met trots lukte het me om mijn partnerorganisatie Niacet aan het goede werk van Oriana (en haar nieuwe stichting InNature) te verbinden. Een mooie waardecheque van €500 per jaar was hiervan het resultaat. Nu maar hopen dat Oriana dit bedrag zal inzetten voor het bestendigen van haar organisatie, want: “weet je hoeveel maaltijden zij hiervan kan maken?”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *