Online profileren kun je leren

Wat ik je nu ga voorhouden, daarin ga je zeker jezelf herkennen! Als je beelden van jezelf terugziet of je hoort zelf praten in een geluidsfragment dan denk je toch zeker iets van: “Hoe kun je daar nu de hele dag naar luisteren?” Althans dat is wat ons eigen brein je in de oren fluistert. Wat we gemakshalve vergeten is dat niemand zo kritisch is naar jouw voorkomen als jijzelf. Daarom is het beter dat iemand anders naar jouw online en zakelijk profiel kijkt. Bovendien: Online profileren kun je leren!

Dit laatste heb ik recent gedaan tijdens een training. Hierbij leerde ik diverse tips en tricks die mij hebben geholpen om een beter beeld te krijgen op mijn persoonlijke online profiel. Samen met andere deelnemers van de cursus lieten we ons licht op elkaars LinkedIn profiel schijnen en daar heb ik veel van opgestoken. Ikzelf voel me erg goed bij mijn profielfoto waarop ikzelf en mijn lieve echtgenote Charlotte te zien zijn. Op Photofeeler.com, waar vreemden hun ongezouten feedback geven op jouw foto, dacht men daar echter heel anders over, want men zag mij als ondernemer niet als een bekwaam, aardig of doorpakken persoon.

Bron: Photofeeler.com

Om zakelijk gezien sterker uit de bus te komen ga ik de komende periode aan de slag met online profielen op LinkedIn. Ik neem hiervoor mijn ervaringen op het gebied van Werving & Selectie voor een grote zorginstelling mee. Naast mijn persoonlijke profiel zal ik meerdere profielen tegen het licht houden om te komen tot een sterkere online visitekaart. Daarnaast zal ik met regelmaat verschillende tips hier op mijn website delen. Heb je feedback? Neem dan vooral contact op!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *